ZORGVOORWAARDEN

Hoe ziet een controlebezoek er ongeveer uit en wat wordt er gedaan?

 

Controle
Bij de controle wordt er naar de status van het gebit, aangezicht, kaakgewrichten gekeken, de conditie van het tandvlees wordt beoordeeld en er wordt gekeken of er pockets zijn. De DPSI-score wordt gedaan. Als u een afspraak bij de preventieassistente heeft, komt de tandarts aan het begin van de afspraak de controle doen.

 

Röntgenfoto’s
Indien nodig worden er röntgenfoto’s gemaakt.

 

Gebitsreiniging
Tandsteen wordt of direct verwijderd of u krijgt een afspraak bij de preventieassistente.

 

Preventievoorlichting en/of instructie
Tijdens en na het verwijderen van tandsteen geeft de tandarts of preventieassistente zogenaamde preventieve voorlichting en/of instructie. Er wordt duidelijk advies en uitleg met demonstratie gegeven over het behoud van een gezond gebit door middel van de juiste mondhygiëne.

 

Plaquetest
De tanden en kiezen worden ingesmeerd met een roze vloeistof. Vervolgens wordt de mond gespoeld met water, de vloeistof die achterblijft op de tanden en kiezen geeft aan waar er beter gepoetst moet worden en hoelang de bacteriën aanwezig zijn, dat wil zeggen langer of korter dan 24 uur.

 

Sealen
Het aanbrengen van een beschermend laagje van plastisch materiaal op een kies. Om cariës/gaatjes te voorkomen worden de groefjes in de kiezen geseald/ opgevuld. De kies wordt drooggelegd, gereinigd, gepolijst en vervolgens geseald. Moet er gevuld worden en er is tijd, dan wordt dat in overleg gelijk gedaan. Soms is een vervolgafspraak noodzakelijk.