Behandelingen

Cosmetische tandheelkunde

Vulling

Het is tegenwoordig mogelijk met betrekkelijk eenvoudige middelen het gebit te verfraaien. Dit kan met behulp van composiet (‘wit’ vulmateriaal) of porselein. Het grote voordeel van deze technieken is dat er relatief weinig tandweefsel wordt opgeofferd.

vulling cosmetische tandheelkunde tandartspraktijk WELKOM in Arnhem

Klik hier voor de voorbeelden uit eigen praktijk

Facings

Facings zijn vergelijkbaar met kunstnagels. Een groot voordeel is dat er amper iets van de tand weggeboord hoeft te worden. Een door de tandtechnicus gemaakte porseleinen facing wordt vastgelijmd.

facing_veneer  cosmetische tandheelkunde tandartspraktijk WELKOM in Arnhem

Klik hier voor de voorbeelden uit eigen praktijk.

 

Volkeramische kronen

Deze methode garandeert een perfecte pasvorm. De kronen zijn bijzonder sterk en niet poreus. Ze hebben de eigenschap licht door te laten zonder transparant te zijn. Een perfecte combinatie van sterkte en esthetiek! Door de sterkte van het kernmateriaal kan Zirkonium bijna voor alle restauraties, overal in de mond worden gebruikt. Losse kronen, geblokkeerde kronen, facing’s en bruggen tot maximaal 4 delen.

Steeds meer patiënten vragen om metaalvrije constructies. Dit systeem vervaardigt copings, facings en brugdelen van biocompatibel materiaal. Dit betekent dat het risico van allergische reacties tot een minimum beperkt wordt. De zogenaamde ‘translucente coping’ biedt opmerkelijke esthetische eigenschappen benadert de natuurlijke look.

kroon cosmetische tandheelkunde tandartspraktijk WELKOM in Arnhem

Klik hier voor de voorbeelden uit eigen praktijk.