Behandelingen

Bleken

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft van nature witte tanden. Bij de ander zijn ze iets geler. Tanden kunnen verkleuren door verkleuringen aan het tand- of kiesoppervlak (uitwendige verkleuringen) en door verkleuringen in het tandbeen en glazuur (inwendige verkleuringen).

Oorzaken van verkleuringen
Talrijke factoren kunnen lichte overheersende verkleuringen van de gebitselementen veroorzaken. Tijdens de vorming van het gebit in de kinderjaren kunnen vanuit het lichaam stoffen in het glazuur en tandbeen worden opgebouwd of binnendringen, waardoor een afwijkende tandkleur ontstaat. Ook zie je bij iedereen met het vorderen der jaren de gebitskleur sterker bruin of gelig worden. Er zijn wel honderd oorzaken die verkleuringen in het gebit kunnen veroorzaken.

De meest voorkomende verkleuringen ontstaan door:

  • Te veel natuurlijke fluoride of een overdosis fluoride in de kinderjaren. De verkleuring uit zich in witte vlekjes;
  • Natuurlijke bloed- en afbraakproducten bij een afgestorven tand of kies die onbehandeld is gebleven;
  • Het gebruik van bepaalde soorten antibiotica zoals tetracycline in de ontwikkelingsfase van het gebit;
  • Plaatselijke afbraak van het glazuur door cariës (aantasting), lelijke vullingen of erosie (afslijting);
  • Ouderdomsverkleuring (bruin – gelig).

Uitwendige verkleuringen kunnen door ons eenvoudig worden verwijderd door te zoutstralen of polijsten. Inwendige verkleuringen kunnen eenvoudig witter worden gemaakt. Dit kan in onze praktijk. Wij maken voor u speciale bleekbitjes, die u ‘s avonds of ‘s nachts draagt. Deze tandbleekbehandelingen zijn veilige methodes waarbij het tandglazuur niet aangetast wordt.

Voor meer informatie klik hier.

Tanden bleken cosmetische tandheelkunde tandartspraktijk WELKOM in Arnhem